Social Icons

Kaedah Rawatan

PAKEJ RAWATAN PUSAT RAWATAN ALTERNATIF ISLAM DAN KOMPLEMENTARI NISMAD dijamin bersih, halal dan berkesan.


=> Pesakit diwajibkan menjalani rawatan  asas sebanyak 3 kali dalam tempoh 21 hari bermula daripada tarikh rawatan pertama.

=> Sekiranya pesakit tidak mampu memenuhi syarat di atas maka rawatan tidak akan dilakukan bagi mengelakkan sakit yang ditanggung berulang kembali.

=> Kami hanya berikhtiar dan berusaha serta memohon kepada Allah untuk disembuhkan sebarang penyakit. Manusia hanya berusaha dan berdoa tapi Allah yang memakbulkan.

___________________________________

Rawatan Bagi Pesakit Barah Payudara dan Barah Rahim

Rawatan bagi pesakit barah payudara dan rahim perlu membuat tempahan tarikh bertujuan  untuk menyediakan ramuan untuk sapuan dibahagian yang mengalami masalah barah tersebut. Pesakit perlu mendapat rawatan di klinik atau hospital bagi mengetahui tahap penyakit yang dialami sebelum membuat rawatan dengan nismad. Semasa tempahan pesakit perlu memberi nama penuh pesakit dan nama ibu untuk persediaan rawatan.

=> Jurus(healing) belakang badan
=> Doa air dan garam
=> Sapuan ramuan tradisional

Rawatan Strok

Rawatan Strok dengan menggunakan kaedah healing(jurus) kebahagian badan yang mengalami kekejangan sama ada sebelah badan atau seluruh badan. Pesakit strok perlu menjalani rawatan Asas sebanyak 3 kali dalam tempoh 21 hari dan diikuti dengan rawatan susulan jika perlu sehingga kali yang ke 10.

*Pesakit yang mengalami masalah Strok tidak  mungkin pulih sepenuhya jika hanya menjalani rawatan asas 3 kali sahaja. Rawatan Strok melibatkan beberapa peringkat bermula daripada kepala, leher, muka ,dada, bahagian belakang dan seterusnya bahagian kaki. Insyallah pertama kali rawatan akan menunjukkan perubahan pada bahagian badan yang tidak boleh bergerak. Adalah mustahil jika sekali menerima rawatan boleh pulih sepenuhya. Rawatan akan dijalankan secara terbuka sama ada di ruang tamu atau di bahagian hadapan rumah pesakit. Semasa proses rawatan dijalankan, perlu ada suami atau isteri dan kaum keluarga yang sama - sama melihat rawatan yang diberikan. Semasa rawatan dijalankan pesakit tidak perlu membuka pakaian

=> Jurus(healing) badan untuk merangsangkan saraf yang bermasalah
=> Doa air dan garam

Perhatian : Pesakit yang telah mengalami kelumpuhan anggota tubuh kurang daripada 10 tahun sahaja yang boleh di rawat sama ada lelaki atau wanita. Jika lebih 10 tahun kami tidak berupaya untuk merawat disebabkan saraf telah kejang dan keras, daging pada sendi - sendi telah jatuh. Strok akibat kemalangan dan mengalami saraf yang putus tidak boleh dirawat.

Rawatan Suami/Isteri (Masalah Rumah Tangga) 

Rawatan ini melibatkan masalah suami/isteri iaitu berkemungkinan suami atau isteri yang menunjukkan sikap tidak mesra dalam hubungan rumah tangga seharian ataupun suami atau isteri yang tidak bertanggungjawab meninggalkan rumah.

=> Doa air , garam & makanan

Rawatan Kencing Manis, Darah Tinggi serta Gout

Rawatan kencing manis ,Darah tinggi serta gout menggunakan kaedah healing disamping minuman ramuan nismad.

Rawatan masalah Batu Karang

Rawatan batu karang, cara merawat menggunakan kaedah islam di samping memberi ramuan khas untuk pecahkan batu karang. InsyaAllah

Rawatan penyakit Sawan samada dewasa dan kanak-kanak

Rawatan menggunakan healing bahagian kepala dan badan serta minum ramuan untuk lancar perjalanan darah dan saraf.

Rawatan penyakit santau atau terkena ilmu hitam

Rawatan ini menggunakan kaedah healing badan serta menggunakan kelapa muda dan minum ramuan nismad

Pulih Perniagaan/ Rumah

Rawatan ini melibatkan lokasi perniagaan atau rumah. Lazimnya manusia akan menggunakan kaedah ilmu hitam untuk menghalang pandangan ke arah tempat perniagaan ataupun meletakan sesuatu di tapak perniagaan yang boleh menjejaskan pendapatan harian. Bagi memulihkan rumah akibat gangguan atau di sihirkan yang mengakibatkan pergolakkan di dalam rumah seperti pertengkaran, berasa panas yang mengakibtkan perbalahan suami isteri dan ahli keluarga. Rawatan akan dibuat dilokasi-lokasi tersebut dengan menggunakan garam kasar dan air. Pengamal akan pergi ke lokasi tersebut untuk menabur garam dan merenjis air serta lada hitam.
  • Doa air
  • Garam Kasar
  • Lada Hitam

Sakit Misteri

Sakit Misteri melibatkan dengar bisikan ataupun mengalami gangguan makhluk halus atau mengalami kemurungan akibat di sihir. Rawatan akan dibuat pada pesakit dengan cara Healing(jurus) badan untuk mengesan kehadiran makhluk halus. Pesakit perlu membawa Air, Garam Kasar dan Lada Hitam

Lari Dari Rumah(Suami Isteri/Anak/Keluarga)

Lari atau keluar dari rumah melibatkan suami atau isteri atau anak serta keluarga dan gagal dihubungi dan tidak mengetahui kedudukan tempat sebenarnya. Ahli keluarga perlu membawa gambar/Pakaian (orang yang lari) dan air serta garam kasar.

Nota : Pakaian atau mana bahagian pakaian yang pernah dipakai/digunakan oleh orang yang lari walaupun telah dibasuh
___________________________________

Lain-Lain

Rawatan khas untuk lelaki yang bermasalah dan lemah tenaga kelakian

Khusus untuk para lelaki yang menghadapi masalah tenaga batin. Pusat Rawatan Islam Nismad Shah Alam menawarkan rawatan khusus untuk pesakit menderita akibat lemah tenaga batin. Untuk mendapatkan rawatan pesakit- pesakit perlu membuat tempahan awal seminggu sebelum di rawat. Hubungi terus pengamal pusat rawatan islam nismad  di talian 019 2232762 atau 012 8659444. Tempahan awal diperlukan bagi persiapan untuk menyiapkan ramuan khas. Insyallah dengan izin Allah swt akan pulih seperti sediakala.InsyaAllah

Pesakit hanya perlu membawa sedikit garam kasar dan sebotol air. Rawatan secara healing badan dan memberi minuman ramuan khas nismad. InsyaAllah dengan izin Allah swt.

Nota :

=> Pesakit perlu membawa air dan garam. Kos rawatan dan perubatan adalah bergantung kepada jenis pesakit dan kaedah rawatan yang digunakan serta jarak tempat yang perlu diberi rawatan /pemulihan.

__________________________________


Tiada ulasan:

Catat Ulasan